Enjoyyourfamily

Jessica is een uitbundige meid van 7 jaar. Ze brengt altijd leven in huis maar kan zich ook heel flink en stil bezig houden met het maken van tekeningen, knutselwerkjes en barbies. De ouders genieten van hun actieve dochter en geven aan dat de meeste zaken thuis goed lopen. Maar ’s avonds is er geen houden aan. Het kost erg veel energie om Jessica in bed te krijgen. Dat lukt meestal niet voor 22.00u, ruim een uur later dan wat is afgesproken. Leuk is anders na een lange werkdag. Maar hoe verander je de situatie?

Jessica’s ouders stapten naar me toe voor een oplossing. Via een gesprek met hen én met Jessica, gingen we eerst na wat fout loopt : Jessica doet er alles aan om het slapengaan uit te stellen terwijl de ouders er een totaal verschillende aanpak op nahouden. Mama overlegt met Jessica, papa maakt zich meestal boos.

Bij een volgend gesprek zochten we samen naar een slaapritueel waar beide ouders achter konden staan. Door het te visualiseren op een bord, werd ook voor Jessica duidelijk wat van haar verwacht werd. Met enkele concrete tips, waren de ouders klaar om het slaapritueel in te voeren.

Het was wat wennen voor Jessica en haar ouders. Ik bleef op de hoogte door eens langs te gaan en via e-mail. Na enkele weken bleek Jessica zich te verzetten tegen het nieuwe slaapritueel. Haar ouders stonden terug bij af, zo dachten ze.

We spraken af een beloningssysteem in te bouwen. In het weekend mag Jessica een half uurtje later opblijven, als ze in de week op tijd gaat slapen. Dat werkte. Via telefoon en e-mail hield ik de vinger aan de pols. En alles verloopt nu prima. Jessica’s ouders genieten nog steeds van hun leuke dochter. En van een rustige avond.OSCAR ONO

Welcome to Enjoyyourfamily website.
Sorry, but this website requires the Abobe Flash Player.
Click on image to download:

Get Flash Player